Domovinska koalicija nazočila 301. Sinjskoj alci!

Domovinska koalicija nazočila 301. Sinjskoj alci!

Visoki stranački dužnosnici sa svih razina odazvali su se pozivu Viteškog alkarskog društva iz Sinja i pozivu stranačkih organizacija grada Sinja i Splitsko-dalmatinske županije te su svojom nazočnošću uveličali 301. Sinjsku alku. Ista je održana u nedjelju 07.08.2016. godine s početkom u 16,30 h gdje je sedamnaest alkara u pratnji sinjskih momaka istrčalo Sinjsku alku kao spomen na slavnu bitku za hrvatski Sinj protiv turskih osvajača.

Glavni tajnik, saborski zastupnik i predsjednik Izbornog stožera Domovinske koalicije Pero Ćorić je s akademikom i predsjednikom Hrvatskog sabora Željkom Reinerom sudjelovao u službenom protokolu. Isti se sastojao od prijema u Alkarskim dvorima gdje ih je primio alkarski vojvoda te svi sudionici ovogodišnje Alke. Pozdravne riječi na tom mjestu uputio im je dr. Stipe Jukić kao predsjednik Viteškog alkarskog društva te predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović kao glavni pokrovitelj. Nakon zajedničkog fotografiranja, ulicama Sinja uputili su se svi ovogodišnji gosti prema alkarskom trkalištu, a među njima i stranačko izaslanstvo.

Domaćini stranačkim gostima bili su predsjednik Podružnice Sinj Tomislav Čurković te predsjednik ŽV HSP AS SDŽ i član Predsjedništva stranke Mario Madunić mag. prom. Uz glavnog tajnika u protokolu te na Sinjskoj alci sudjelovali su članovi Predsjedništva stranke iz Splita dr. sc. Jozo Rogošić i Vlade Matijašević dipl. iur., dr. sc. Anto Kovačević iz Zagreba, Marin Sabolović mag. geog. Iz Bjelovara te Zdravko Vukić struč. spec. admin. publ. iz Osijeka.

Političke partnere iz Domovinske koalicije predstavljao je predsjednik HKDU-a Dean Golubić. U radnom dijelu održan je sastanak s Podružnicom Sinj te je odlučeno kako će njih na koalicijskoj listi za IX. izbornu jedinicu predstavljati Jasna Čurković-Šolić mag. iur.

This post was written by
Comments are closed.