Krenuli smo s Trga dr. Franje Tuđmana u Zagrebu!

Krenuli smo s Trga dr. Franje Tuđmana u Zagrebu!

Domovinska koalicija i HSP AS službeno su započeli svoju predizbornu kampanju u Zagrebu, a obilazak cijele Hrvatske od Iloka do Dubrovnika započeli su simbolično s Trga dr. Franje Tuđmana. Domovinska koalicija koju čine HSP AS, DESNO, USP, HKDU dr. Marko Veselica i HDS predstavila je sve nositelje lista u svih 11 izbornih jedinica dana 19.08.2016. s početkom u 10,30 sati.

„Mjesto održavanja tiskovne konferencije nije slučajno odabrano nego upravo zbog simbolike kojom smo željeli ukazati na degradaciju ne samo utemeljitelja moderne, suverene, nezavisne i samostalne hrvatske države, nego i na činjenicu kako je Domovinska koalicija jedina politička opcija koja svoj nastup na ovim izborima temelji na tri politička stupa i njihovim programima, dr. Anti Starčeviću, Stjepanu Radiću i dr. Franji Tuđmanu“, riječi su kojima je ovu konferenciju otvorio predsjednik Izbornog stožera Domovinske koalicije, saborski zastupnik i nositelj u I. izbornoj jedinici Pero Ćorić.

„Države i narodi s demokratskom tradicijom imenuju svoje glavne gradove (Washington, SAD) ili najistaknutije trgove i mjesta prema imenima svojih prvih predsjednika. Mi u Zagrebu, međutim, imamo dva trga koji se zovu po američkim predsjednicima, a svom prvom predsjedniku dali smo livadu koja je dio nekadašnje staze za vježbanje strojnog koraka tzv. JNA, a da na cijelom tzv. Trgu, pa ni u cijelom glavnom gradu svih Hrvata, nema niti jedne adrese ili kućnog broja s imenom dr. Franje Tuđmana“, nastavio je Pero Ćorić. Podsjetio je kako su on i Ivan Tepeš prof. osobe koje su mogle u prošloj Vladi preuzeti ministarske funkcije uz uvjet da dopuste manjini da vlada većinom, a i odbili su ponudu HDZ-a da eutanaziraju HSP AS i pravašku scenu te da za uzvrat budu nagrađeni saborskim mandatima. „Citirat ću bivšu predsjednicu HDZ-a Jadranku Kosor koja je rekla da su svi „novi HDZ-ovi dečki“ njena škola. Potpuno je u pravu, ali nije dodala da su svi oni Kumrovečka škola, počevši od Andreja Plenkovića, preko Zorana Milanovića, do Darinka Kosora i Branka Hrga, svi spadaju u politički milje koji vodi hrvatsku politiku prema velikoj koaliciji HDZ – SDP i zatiranje svega što je hrvatsko! Odgovor leži u HSP AS i Domovinskoj koaliciji te smo uvjereni kako će nam hrvatski birači dati dovoljan broj glasova da možemo zaustaviti novu prevaru birača“, zaključio je Pero Ćorić.

Konferenciji za medije nazočili su svi nositelji koalicijskih lista, ali  i predsjednici koalicijskih partnera, a njih je u kratkim crtama predstavio nositelj liste u VI. Izbornoj jedinici i glasnogovornik Domovinske koalicije mr. sc. Miroslav Rožić. U ime HKDU dr. Marko Veselica govorio je njihov predsjednik i nositelj liste za VII. Izbornu jedinicu Dean Golubić, a u ime stranke DESNO obratio se njihov predsjednik i nositelj liste u IV. Izbornoj jedinici Anto Đapić. Novinarima su se obratio nositelj II. izborne jedinice i autor koalicijskog Programa za reformu pravosuđa Pero Kovačević te nositelj za IX. izbornu jedinicu, član Predsjedništva HSP AS i politički uznik komunističkih kazamata dr. sc. Anto Kovačević.

Završno obraćanje imao je predsjednik HSP AS, potpredsjednik Hrvatskog sabora i nositelj koalicijske liste za X. izbornu jedinicu Ivan Tepeš prof.: „Zoran Milanović je i ovaj put krenuo s obmanama, prošle izbore je započeo s hrvatskim barjacima na prvom skupu. Ove izbore otišao je korak dalje te je obznanio kako mu je djed bio ustaša, te sukladno tome očekujemo u narednim danima da svoje govore završava s pozdravom Za dom spremni. Osnovni motiv ovakvih podvala jeste zavarati i pridobiti jedan dio glasova desnice. “. Predsjednik HSP AS iskoristio je prigodu te je čestitao na svim uspjesima hrvatskim sportašima na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru  i osvrnuo se na njihov nezahvalan materijalni status, crkavice od stipendija i mirovina.

„Mi ćemo se zalagati za povećanje tih stipendija i mirovina te ostvariti olakšice u poduzetništvu za sportaše koji se odluče svoj kapital oploditi kroz poduzetništvo u Hrvatskoj“, zaključio je predsjednik HSP AS Ivan Tepeš prof.

This post was written by
Comments are closed.