Predstavljena lista i Program HSP AS i Domovinske koalicije za II. Izbornu jedinicu!

Predstavljena lista i Program HSP AS i Domovinske koalicije za II. Izbornu jedinicu!

Domovinska koalicija (HSP AS, DESNO, USP, HKDU dr. Marko Veselica i HDS) 20.08.2016. s početkom u 10,30 sati u prostorijama HSP AS u Zagrebu predstavila je listu kandidata i Program s kojim će izaći pred birače u II. Izbornoj jedinici.

Lista Domoljubne koalicije za II. Izbornu jedinicu spoj je mladosti i iskustva, sastavljena od niza istaknutih politologa, pravnika, doktora znanosti i medicine, djelatnika u zdravstvu, branitelja te dugogodišnjih politički aktivnih pojedinaca iz svih desno političkih područja koje predvodi istaknuti nekadašnji saborski zastupnik Pero Kovačević dipl. iur. koji je ujedno autor našeg Programa reforme pravosuđa. Drugi na listi je član Predsjedništva HSP AS i autor knjige o hrvatskim vojnim odorama „Odoroslovlje“ Marin Sabolović mag. geogr. iz Bjelovara. Na izbornoj listi uključene su sve sastavnice izborne jedinice od zagrebačke Dubrave, Dugog Sela, Sesveta, Vrbovca do Koprivnice, Đurđevca i Bjelovara.

Prigodnu konferenciju za medije otvorio je glavni tajnik HSP AS i predsjednik Izbornog stožera Domovinske koalicije Pero Ćorić, a istoj su nazočili, uz kandidate s koalicijske liste, član Časnog suda HSP AS Krešimir Vrljić, neovisna kandidatkinja na listi za I. izbornu jedinicu Vesna Balenović, predsjednik HKDU dr. Marko Veselica i nositelj liste u VII. Izbornoj jedinici Dean Golubić te politički tajnik HSP AS Hrvoje Niče mag. oec.

Pero Kovačević dipl. iur. pozvao je građane i birače da se osvijeste i ne nasjedaju na lažna obećanja onih koji su Hrvatsku doveli u sadašnje stanje gdje je zemlja opljačkana i pokradena, a za što nitko još nije odgovarao. „Stoga ćemo provesti lustraciju na dvije razine. Prva razina bit će lustracija u pravosuđu koju će provesti neovisno tijelo, a druga će biti financijsko-ekonomska lustracija koju će provesti Agencija za oduzimanje otete imovine koju ćemo mi ustrojiti“, istaknuo je Pero Kovačević dipl. iur.

„Domovinski rat treba konačno staviti u okvire objektivne povijesne znanosti, a ne kao objekt dnevnopolitičkih prepucavanja. Domovinski rat nije građanski, niti je s Domovinskim ratom nastala slučajna država“, rekao je Marin Sabolović mag. geogr., te nastavio o drugim glavnim smjernicama našeg Programa: „Sveučilišta ne mogu izdati diplomu i nakon toga bezbrižno primati nove kvote studenata dok istovremeno oni koji su diplomirali godinama čekaju na burzi rada. Razvoj obrazovanja treba ići u smjeru subvencioniranja deficitarnih zanimanja kako u srednjem, tako i u visokom obrazovanju. Ovom mjerom dogodit će se lančana reakcija koja će smanjiti odljev mozgova u inozemstvo, a potaknuti zapošljavanje mladih!“

This post was written by
Comments are closed.